Επιλέξτε τον Προορισμό σας

Διακοπές » Ομαδικά Ταξίδια » Ευρώπη » Προορισμός Details


Βαρκελώνη, Φιγκέρες, Νταλί, Γκαουντι

Ευρώπη - Διακοπές στην Αθήνα | Ισπανία | Βαρκελώνη |


Ισπανική περιήγηση


Βαρκελώνη (καταλανικά: [bəɾsəɫonə], Ισπανικά: [baɾθelona]) είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Καταλονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ισπανία, μετά τη Μαδρίτη, με πληθυσμό 1.621.537 εντός των διοικητικών ορίων της σε μια έκταση γης 101,4 km2 (39 τετραγωνικά μίλια). Η αστική περιοχή της Βαρκελώνης εκτείνεται πέρα από τα διοικητικά όρια της πόλης με πληθυσμό άνω των 4.200.000 [1] [2], σε μια έκταση 803 km2 (310 τετραγωνικά μίλια), [1] που είναι η έκτη πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, Ruhr περιοχή, η Μαδρίτη και το Μιλάνο. Περίπου πέντε εκατομμύρια [3] [4] [5], οι άνθρωποι ζουν στη μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης. Είναι επίσης η μεγαλύτερη μητρόπολη της Ευρώπης στις ακτές της Μεσογείου. Είναι το κύριο συστατικό του την ένωση των γειτονικών πόλεων και δήμων της περιοχής που ονομάζεται Metropolitana de Barcelona (AMB), με πληθυσμό 3.186.461 σε έκταση 636 km ² (πυκνότητα 5,010 hab / km ²). Βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου μεταξύ των εκβολών των ποταμών Llobregat και Besòs και οριοθετείται στα δυτικά από την Serra de Collserola κορυφογραμμή (512 m / 1,680 ft).

Βαρκελώνη αναγνωρίζεται ως μια παγκόσμια πόλη λόγω της σημασίας του στο χρηματοοικονομικό τομέα, εμπόριο, μέσα ενημέρωσης, την ψυχαγωγία, τις τέχνες, το διεθνές εμπόριο, η εκπαίδευση και ο τουρισμός. [6] [7] Πράγματι, είναι σημαντικό οικονομικό κέντρο και ένα αυξανόμενο οικονομικό κέντρο (Διαγώνιος Mar περιοχή)? ένας από τους κύριους λιμένες της Μεσογείου στην Ευρώπη μπορεί να βρεθεί εδώ, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, η οποία χειρίζεται περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και αποτελεί κομβικό σημείο των σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας, ιδιαίτερα εκείνη που θα συνδέει τη Γαλλία με την Ισπανία και την Πορτογαλία αργότερα. Η Βαρκελώνη ήταν η 12η-πλέον-επισκέφθηκε πόλη στον κόσμο και 4η πιο επισκέφθηκε στην Ευρώπη μετά το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη. Είναι, επιπλέον, ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ισπανία (που λαμβάνουν πάνω από 5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο). [8] της Βαρκελώνης είναι η 16η πιο "βιωτή πόλη" στον κόσμο, σύμφωνα με τον τρόπο ζωής περιοδικό Monocle. [9] Ομοίως, σύμφωνα με την καινοτομία Αναλυτές 2thinknow, Βαρκελώνη καταλαμβάνει 13η θέση στον κόσμο για την καινοτομία Πόλεις ™ Global 256 Index [10]. Πρόκειται για την 4η πλουσιότερη πόλη του ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 35η στον κόσμο, με παραγωγή που ανέρχεται σε € 177 000 000 000, ποσό, ωστόσο, . μικρότερο από εναλλακτικές εκτιμήσεις [11] Κατά συνέπεια, η κατά κεφαλή ΑΕΠ της παραγωγής ανέρχεται σε € 35.975 - περίπου 44% υψηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ομοίως, η πόλη της Βαρκελώνης βρίσκεται στη 29η θέση στον κατάλογο των καθαρών προσωπικά κέρδη με επικεφαλής τον Ζυρίχη. [12] Η πόλη της Ευρώπης 3ο και μια από τις πιο επιτυχημένες ως εμπορικό σήμα της πόλης, τόσο από την άποψη της φήμης και των περιουσιακών στοιχείων.


Ευρώπη στην Ελλάδα


Διαθέσιμη : από έως

Διάρκεια : 5 μέρες

Κάθε : Καθημερινά

Αξία εκδρομής


Tιμή κατ άτομο σε δίκλινα δωμάτια από 395 € για το 5 ήμερο

Περιλαμβάνει

- Αεροπορικό εισιτήριο.
- Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό.
- Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορεία.
- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
- Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
- Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.


Πρόγραμμα

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι στην πόλη.
2η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ξενάγηση)
Πρωινό και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα πάμε στο λόφο Μόνζουικ με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το παραδοσιακό Πουέμπλο Εσπανιόλ, το μνημείο του Κολόμβου, την μπαρτσελονέτα τους, «τους δίδυμους πύργους», τον καθολικό ναό της Αγίας Οικογένειας γνωστή σε όλους “Sagrada Familia” η οποία ξεκίνησε να χτίζεται το 1891 και οι εργασίες για την ολοκλήρωσή της διαρκούν ακόμα και σήμερα. Στην συνέχεια περνώντας από την περιοχή “Εixample” όπου θα θαυμάσουμε τις πρωτότυπες αρχιτεκτονικά δημιουργίες του Gaudi “Casa Batllo” και “Casa Mila” θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό και την γοτθική συνοικία θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην φημισμένη Ramplas. Για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε κάποια γραφική ταβέρνα της παλιάς πόλης.
3η ημέρα: (270 χλμ) ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (προαιρετικη ημερήσια εκδρομή για Γιρόνα - Φιγκέρες)
Σήμερα θα γνωρίσουμε την Ιστορική πόλη της Γιρόνα, όπου θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό και την εβραϊκή συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο - θέατρο του διάσημου ζωγράφου Salvador Dali. Αφεθείτε στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που εκπνέουν τα έργα του από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας ως και τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Επιστροφή στην Βαρκελώνη.
4η ημέρα: (120 χλμ.) ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (προαιρετική εκδρομή στο Μονσεράτ)
Αναχώρηση για το μοναστήρι των Bενεδικτίνων μοναχών στο βουνό Μονσεράτ. Η ιστορία του μοναστηριού ξεκινάει από το 880 μ.Χ., όπου σε ένα σπήλαιο βρέθηκε το ξύλινο άγαλμα της Παρθένου Μαρίας. Θαυμάστε τον Καθεδρικό Ναό, δώστε προσοχή στις ατέλειωτες εικόνες - αγάλματα, όπου φέρουν ελληνικά ονόματα και αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί από υψόμετρο 1100 μ. Μετά την επίσκεψή μας στο μοναστήρι, οι τολμηροί θα έχουν χρόνο στη διάθεσή τους για μια βόλτα με το τρενάκι (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στη Βαρκελώνη.
5η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

  •  

Λεπτομερείς χάρτης εκδρομής

 

Giving care and attention all the way...


 
Δείτε Επίσης
  •  


Θέλω να Πάω στην ...

Αποστολή

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ:  +30 210  3239261
Fax : +30 210  3229174
Email: bellair@otenet.gr

BELLAIR TRAVEL
Μιχαλακοπούλου 2, 115 28 Αθήνα
Αθήνα, Ελλας